Årsresumé 2017


JANUARI

Jag fyllde 25 år och dagen efter gav jag mig själv den bästa födelsedagspresenten – en valp. Lilla Sitnu flyttade hem till oss, och vi försökte komma på ett namn till henne. Då vi inte fick hem valpen vi först bestämt oss för kändes det riktigt omöjligt med namn! Vi hade bestämt namn till den andra tiken, men tur att jag hade en lång lista med flera namn att välja bland. Till slut föll vi för Axa – som i gasa/accelerera och det fick det bli! Min mamma tog en kullbror till Axa som hon kallar för Nimbus. I mitten på januari åkte Christoffer och min lillebror till Kalix för att byta in våran bil och hämta en A6:a istället. Olyckligt nog klev en ren ut framför bilen på vägen hem och orsakade stora skador. Bilen blev bärgad till verkstad och jag hann inte se den alls, men efter någon vecka var den repad och klar!


FEBRUARI

Axa fick sitt 12 veckorsvaccin. Lyra fyllde 3 år. Jag och Axa började gå studiecirkeln Från valp till stjärna. Axa fick en inflammation i urinröret men repade sig snabbt med en kur rimadyl. Gällivare Hundungdom hade årsmöte och Lyra tilldelades pris för Årets Agilityhund i large, Årets lydnadshund och Årets Rallylydnadshund 2016.


MARS

Vi åkte ut på premiärturen med våran skoter och Axa fick följa med. Ingen hit alls tyckte hon först, men kunde slappna av sedan. Till nästa säsong planerar vi att köpa en pulka att ha hundarna i så vi kan ta oss ut på lite fler turer. Nova fyllde 12 år och vi firade henne med tårta, paket och ballonger. Vi fick även veta att jag och Lyra blev ÅRETS LYDNADSUNGDOM 2016 inom Sveriges Hundungdom!! Så stort och så häftigt att få vara bäst i Sverige uträknat på årets alla tävlingsresultat! Bästa Lyra! Hon knep en 10:e plats i rallylydnaden med 94,7% (konurrensen var väldigt hård alltså!) och en 9:e plats i agilityn. Nova hamnade på en 14:e plats.


APRIL

Lyra fick gå ner på halv dos kortison! Christoffer började jobba 25% efter sin fyra månaders sjukskrivning. Vi fick långväga gäster då Christoffers mamma och hennes man om och hälsade på oss till påsk. Jättetrevligt att visa dem hur vi bor samt att de fick träffa min familj. Vi fick hem vår snygga dogofax – alltså en tävlingspärm – från Oh My Dog med eget tryck. Pepp inför säsongen!


MAJ

Vi kunde äntligen köra utomhuspremiären i agility, och Axa fick prova på tunnlar för första gången. Fick byta foder till Lyra då hennes slutade tillverkas, hon som funkade så bra på det. Dock funkar hon tack och lov lika bra på sitt nya! Vi hämtade våran nya bilbur. Agilitysäsongen drog igång med tävlingar i Kalix. Övriga tiden av månaden gick åt till mycket rally, lydnad och spår. Lyra fick hem sitt tjänstetecken som jag beställde, det var superfint! Först i högreklass spår kommer hon att behöva det, men i träning kan man ju använda det.


JUNI

Vi började månaden med att åka till Kiruna och tävla rallylydnad och Lyra drämde till med två certifikat av två möjliga, även en klassvinst!! Hon var dessutom enda hunden på tävlingen som tog dubbla certifikat! Veckan efter var det dubbla starter i rallyn igen men det bar inte hela vägen fram pga några missar, men Lyra gick otroligt bra och vi tog ändå hem en vinst på en av banorna. Helgen efter det hade vi hemmatävlingar i agility. Lyra tog hem fyra pallplatser av fyra möjliga – tre vinster och en tredjeplacering. Lyra gick som en dröm men en pinne föll i varje lopp. Nova startade ett lopp men som väntat så klarade hon inte riktigt av att hoppa. Vi sprang av planen, och jag sprang till skogen med henne och grät för jag visste, att nu är det dags att pensionera henne från tävlingarna. Jag behövde det där kvittot vi fick just då, men det var otroligt jobbigt. Vi firade midsommar i stugan med pappa, Anne och Jonte och hade jättetrevligt som vanligt, även om inte vädret var det bästa. Vi debuterade även nya lydnadsklass 1 med många fina moment men några missar och bland annat en nollad ruta. Jag är dock jättenöjd över Lyra och hon kämpade på bra!


JULI

Den första juli debuterade vi bruksspår. En helt ny sport för både mig och Lyra och jag var så nervös. Lyra gjorde en dålig lydnadsdel men vägde upp med ett bra spår och en otrolig budföring (för att vara hon) vilket resulterade i att vi klarade att bli uppflyttade till lägreklass! Vi var ett hundungdomsgäng som åkte till Kalix för agilitytävlingar också. Lyra gick otroligt fint även denna helg och plockade hem sin tredje pinne i agilityklass vilket innebär att hon är berättigad att starta agilityklass 2. Vi kommer dock stanna kvar i klass ett för att ta diplom (det krävs fem pinnar), bli mer samspelta och samla på oss fler pinnar i hoppklassen. Jag tatuerade in Novas tassavtryck och födelsedatum på skuldran, något jag velat göra väldigt länge. Samma vecka som U-SM åkte jag in på akuten då jag fått konstiga utslag – jag har nämligen aldrig haft vattkoppor. Blev hemskickad och de sa att jag fått någon virussjukdom men två dagar senare visade det sig att jag hade fått vattkoppor! Därmed kunde vi inte delta på U-SM och jag var otroligt ledsen och besviken då vi tränat och laddat för det i flera månader. Vi missade därmed även prisutdelningen där vi skulle ta emot pris för Årets Lydnadsungdom 2016, men hade snälla klubbkompisar som tog hem det åt oss.


AUGUSTI

Jag hann jobba några dagar efter vattkopporna innan det var dags för den efterlängtade semestern! Den invigde vi med att åka till stugan över helgen. Sedan var det agilitytävling på hemmaplan med två andraplaceringar till Lyra. Dag 3 på semestern var jag på jobbintervju och blev direkt erbjuden nytt jobb. Så roligt och det kom verkligen inte en dag försent! Jag fick inflammation i bindhinnan i ögat och fick ta olika ögondroppar och gå på kontroller i flera veckor. Vi började vår resa söderut med ett stopp utanför Luleå för att träffa Axas pappa och syster. Sedan rallytävlingar i Piteå där Lyra blev SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION! Ett stopp i Umeå för att träffa Lyras syster bland annat, sedan fortsatte vi till Kramfors för att träffa kompisar. Efter det körde vi ner till Hudiksvall där vi skulle tävla lydnad. Lyra gjorde en panglydnad vilket resulterade i förstapris och klassvinst på 297 av 320 poäng! Sedan bar det av till Gävle där i hade vår slutdestination. Lyra var på återbesök på Djurakuten i Stockholm och vi trappade ner mer på hennes kortison samt bestämde när vi skulle sluta med antihistaminet. Vi var hemma på tisdagen min sista semestervecka och på torsdagen jobbade jag mitt första pass på mitt nya jobb Lekia/Djurmagazinet.


SEPTEMBER

Semestern var officiellt över och jag jobbade mina sista pass på Frasses. Vi fick ställa in årets sista agilitytävling då det skulle komma så mycket regn och skaderisken är för hög då. Det regnade till och med så mycket att hela klass 1 ställdes in på söndagen. Veckan efter skulle vi ha tävlat lydnad hemma men då blev jag istället sjuk. Axa började löpa för första gången, och fick även urinvägsinfektion. Hon fick sig ett eget vintertäcke och ett Back on track-täcke. Jag och Lyra påbörjade en onlinekurs i fotgående. Annars var september en väldigt lugn månad då alla planerade tävlingar ställdes in av en eller annan orsak.


OKTOBER

Jag och Lyra fortsatte träningen med onlinekursen, och gjorde fina framsteg. Jag ansökte äntligen om henne rallylydnadschampionat och vi fick diplomet hem på posten. Jag påbörjade min halvsleeve. Lyra slutade äta kortison. Hon blev lite sämre en vecka efteråt och jag provade att ge henne färskfoder istället. Vi åkte till Luleå och jag gjorde en daith-piercing, som blir mer och mer populär hon folk som har migrän. Den ska tydligen hjälpa mot det, så jag ville prova. Jag och Christoffer firade nio år tillsammans och fyra år som förlovade. Vi shoppade och bodde på hotell i Luleå.


NOVEMBER

Vi gjorde premiärturen på kicksparken för denna säsong. Axa fick dra för första gången och hon gjorde det bra! Axa och Nimbus fyllde ett år. Lyra fick sådan klåda av färskfodret att vi var tvungna att gå över på torrfoder igen, och då var klådan puts väck efter bara någon dag. Axa fick en egen dragsele, och Lyra fick en ny. Jag körde på Zero DC igen då jag gillar dem, men de var ju tvungna att matcha så det fick bli svarta! Axa förstod verkligen att hon skulle dra vid tur nummer 2 på kicken och hon gjorde det så bra! Jag körde även in Nimbus och beställde en extralina så att jag skulle kunna dra med alla tre. Vi kunde presentera vårt samarbete med Nutrolin, något som jag sett fram emot så himla mycket! Vi beställde även en ny soffa i konstläder för att förhoppningsvis kunna underlätta mer för Lyras allergi och skippa tygsoffan.


DECEMBER

December bestod mestadels av jobb och mycket annat fick stå till sidan. Jag gjorde upp en plan inför kommande års tävlingssäsong. Jag blev klar (för stunden i alla fall!) med min halvsleeve där jag fyllt på armen med tre rosor (en för mamma, en för pappa och en för lillebror) samt skuggning. Lokalradion var på plats på mitt jobb och gjorde ett en timmes långt inslag med mig. Vi fick äntligen vår nya soffa, efter två veckors försening. Vi hade en supermysig och rolig julafton hemma hos mormor med många skratt. Juldagsmorgonen började på värsta tänkbara sätt när vår älskade Puma hastigt och oväntat somnade in. Själen gick på grund och det kändes som om allt stannade. Resten av julen är som ett dimmigt moln och jag kom inte ens ihåg vad jag fått i julklapp dagarna efter. Men vi måste acceptera och tillåta oss själv att sörja. Nyår spenderades hemma hos oss med vänner, god mat och sällskapsspel.

Tack för att ni följt med oss under 2017, vi hoppas att ni följer med under 2018 också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s