Long time no see

Många dagar har gått sedan sist. Snart har halva januari passerat. För någon vecka sedan köpte jag boken ovan till min mamma, så att hon har lite hjälp att bearbeta Pumas bortgång och sorgen. Fick med ett jättefint handskrivet kort till det också.

 

Vi har varit ut några gånger på kicken nu i vinter. Bara korta sträckor, men så himla roligt! Axa går som ledarhund och hon är jätteduktig! Nova har fått vara med på ännu kortare sträckor och hon tycker det är så roligt. Kul att hon orkar hänga med! Till henne har jag köpt ett start-kit i nosework och har tänkt att det ska få bli hennes sysselsättning just nu. Det har börjat vara lite tävlingar här i norr så jag har tänkt satsa på det med Nova. Jag hade gärna fortsatt med rallylydnaden men nosework känns mer passande att tävla i, rallylydnad får nog bara bli en träningsgrej precis som agilityn är nu.

Förra veckan var det ett år sedan Axa och Nimbus flyttade in. Tiden har gått så himla snabbt! De har utvecklats till fina självständiga individer, lite olika varandra men genomsnälla och trevliga hundar båda två. Deras första tävlingssäsong närmar sig, och i år kommer vi även att röntga dem och troligtvis göra BPH.

Vi har börjat ladda upp inför tävlingssäsongen genom att bunkra upp med tillskott, få hem en ny kalender och kicka igång träningen igen. Lyra har haft en lång paus i fotgåendet men tidigare i veckan var vi och tränade en sväng. Hon gick superfint och nu ska vi bara underhålla det och träna på uthålligheten.

Axa kan fortfarande knappt nånting (och verkligen ingenting jämfört med brorsan!) men nu är det dags att lägga i en högre växel och sluta ligga på latsidan med hennes fotgående. Hon är väldigt följsam annars, det ska bli kul att börja gå lite rallykombinationer med henne framöver. Vi har börjat med läggande under gång också och det är dags att jag lägger upp en träningsplan för lydnadens startklassmoment. Det ska jag nog göra på söndag när jag är ledig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s