Ensamtid med Axa

Ikväll hade jag och mamma bokat träning, och jag funderade länge på om både Lyra och Axa skulle få följa med. Men tyvärr, när det blir så, hamnar Axa ofta i ”andra hand” och jag fokuserar mer på Lyras träning då vi har kommit på problemlösningar och jag tycker det är så kul att träna då. Så denna gång fick Lyra stanna hemma, för jag behöver fokusera på Axa. Dåligt samvete när en ledsen Lyra såg mig packa träningssakerna och sedan sa åt henne att stanna hemma..

Men detta var välbehövligt! Att bara få fokusera på Axa. Hon gick väldigt fint idag. Jag känner mig riktigt peppad för våren och sommaren. Jag har funderat lite kring tävlingar och jag känner nu att varför ska jag INTE starta henne i lydnaden och rallylydnaden i år? Det finns ingen som helst ursäkt för det. Så nu ska jag verkligen försöka träna mot målet – att starta officiellt i år. Det kommer gå!

Axa går inte upp i stress alls under träning och hon är helt tyst. Lyra blir däremot lätt frustrerad och ljudar. Ingenting jag har problem med egentligen då jag oftast vet varför hon ljudar, men på tävling måste man vara tyst. Hon går lätt upp i skall under social belöning också. Axa är raka motsatsen i träning, hon är lugn och sansad och väldigt ”ihopbakad” eller vad jag ska säga. Vi måste jobba upp den sociala belöningsbiten en del men jag tror på oss!


En ledsen Lyra vid dörren när vi åkte!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s