Ny vecka, nya tag

Förra veckan opererades Nimbus knöl bort. Den har suttit under hakan i över ett års tid och kontrollerades när hundarna fick ettårsvaccin men då skulle man fortfarande avvakta. Då den ej försvunnit så planerades operation i juli som inte kunde genomföras eftersom han började kräkas och fick väckas. Men i torsdags blev operationen gjord och den gick bra, så nu får vi bara avvakta på provresultatet och se vad det var för något.

Axa är nu anmäld till doftprov för eukalyptus. Redan nästa vecka är det dags!! Jag är redan nervös.. Har även planerat in debut i rallylydnadens fortsättningsklass samt så kommer vi eventuellt att göra lydnadsdebut i år, men vi får se. Den är det ännu länge kvar till i såna fall.

Det har varit extremt mycket hundhår i hemmet senaste tiden och Lyras päls är lite tråkigare än vanligt samt att hon nästan är helt urfälld. Det visade sig dock att hon inte var den enda, för håret på bilden ovan borstade jag ur Nova idag! Och då har hon ännu mycket kvar, men jag orkade helt enkelt inte borsta mer. Förhoppningsvis kanske detta resulterar i lite mindre hundhår på golvet framöver.

Ikväll har jag suttit och gjort noga planering för fysträning av hundarna. Annars blir det mest lite då och då och inget riktigt strukturerat. Nu när Lyra fällt ur så upplever jag att hon är väldigt omusklad och det har jag inte lagt märke till på samma sätt tidigare. Dock äter hon ju ett foder med lågt protein och inte alls mycket fett med tanke på aktivitetsnivån, och därav tycker jag att hon har svårare att bygga muskler än Axa. Så nu ska vi försöka att ändra på det och fysa efter planering och hoppas på resultat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s