Nosework-debut

I tisdags blev det debut i ny sport, både för Axa och för mig. Vi gjorde nämligen doftprovet för eukalyptus i nosework. Tyvärr klarade inte Axa det, men det var inte helt oväntat. Har haft problem med blindmarkeringar som vi försökt reda ut och dessutom lyckats med. Dock visste jag ändå att chansen fanns att hon skulle blindmarkera, vilket hon också gjorde. Hon markerade på den allra sista lådan, och jag tyckte att markeringen var så dålig att jag var säker på att det var en blindmarkering. Vi gick ett varv till och när hon då markerade samma låda (utan att visa någon förändring vid nån annan låda) så tänkte jag att då är det väl rätt.

Fick höra att domarna öppnade lådan efteråt och luktade i den eftersom Axa markerade den två gånger. Vi fick i alla fall tips på hur vi ska träna vidare, och i oktober provar vi på igen. Känns skönt att ha det gjort så är jag säkert mindre nervös nästa gång!

Nästa vecka väntar tävling i rallylydnad i Arvidsjaur. Vi har en hel del att träna på under kommande vecka då vi legat väldigt lågt sedan senaste tävlingen. Axa debuterar dessutom i fortsättningsklass så vi har några nya moment att lära oss. Men jag är inte ute efter bästa resultaten, utan bästa känslan. Axa är svår att få upp i motivation och sådär, så jag vill bara träna på att det ska vara hon och jag och att vi ska ha kul. Lyra ska jag förhoppningsvis få lite tystare än sist!

I övrigt väntar två helgers agilitytävlingar under september månad, de sista innan vi går på vintervila i tävlingsväg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s