Påsken 2019

I torsdags efter jobbet åkte jag, Christoffer, mamma och alla hundar till Skellefteå. Där sov vi en natt för att fortsätta ner till Örnsköldsvik. Påsken bestod av vallning i dagarna tre på Gårdsbacken. Detta fick mamma i födelsedagspresent från hela familjen.

Detta blev Nimbus första träff med fåren och han gjorde en fin utveckling under helgen, jättekul att se! Väldigt lugn och balanserad överlag. Kul även för mamma att få prova på något helt nytt.

Lyra kunde vi börja ställa lite krav på, det känns verkligen som om hon har tänt nu. Så jäkla roligt! Hon är verkligen het, men utan en tanke om att vara dum mot fåren. Kände hennes utveckling genom helgen.

Axa ägnade de två första dagarna åt att inte ens slänga en blick på fåren. Vi har tränat mycket lydnad i vinter och jag tror att hon trodde att detta var en sorts störningsträning, och hon hade bestämt sig för att absolut inte misslyckas. Jag kämpade på med henne men hon tittade inte ens på fåren. Hon fick även vara med i hagen när Lyra vallade (sjukt bra av Lyra att helt ignorera Axa och bara jobba!), men inte ens då hände något. Vi visste ju att hon kunde, det såg vi ju förra sommaren! Efter mycket slit såg vi ett litet tecken på lördagens sista pass – och på söndag vallade hon! Hon är så lugn, kvick och balanserad. Verkligen kul att se, även om hon gärna hade fått valla redan på fredag. Men bättre sent än aldrig! Danne sa att han fick ”knottror på armarna” när hon vallade – antar att det är väldigt bra! 😉

Vi har haft en otroligt rolig och givande helg och jag längtar ännu mer till semestern när vi planerar att åka ner och valla igen. Då är jag övertygad om att Christoffer också kommer prova valla – tror han fick mersmak efter helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s