Juni månad

Årets första sommarmånad är här, och det med superbra väder. En ledig helg och trots åska och åskregn så kan vi sitta ute på balkongen och mysa i solen.

I torsdags, på nationaldagen, åkte jag och mamma till Luleå för att Axa skulle göra doftprov för lagerblad. Förvånansvärt nog så markerade Axa på fel kartong – nämligen kartongen före den med doften. Varför kan vi bara spekulera i.. Hade aldrig åkt 50 mil tur och retur om jag var minsta osäker på att hon skulle klara det. Axa är väldigt doftsäker och har inte felmarkerat kartonger sedan hon gjorde sitt första doftprov för eukalyptus. Hon började löpa dagen efter, men jag tror helt ärligt inte att det bidrog till att hon uppenbarligen var ur form på torsdag. Men allt kan hända med hundarna, det är inga robotar vi jobbar med.

Min motivation sjönk till botten eftersom vi inte har några doftprov inplanerade hemma alls (eller inom de närmsta 25 milen) och det måste ansökas om minst två månader i förväg. Detta innebär nu att vi kommer tappa en stor del av säsongen tyvärr, då vi inte får tävla NW2 trots uppflytt pga saknaden av godkänt doftprov..

Det är tur att det finns annat vi kan göra! Vi lägger tid på fysträning, men på senaste blir det mest om kvällarna eftersom dagarna varit varma. Ser fram emot att komma igång med agilityträningen, det blir nog något pass i helgen. Säsongens första tävling är knappt 10 dagar bort.

I övrigt blir juni en lugn månad. Juli också, men i augusti blir det fullt ös. Vi kommer bland annat att starta på lag-SM i rallylydnad vilket ska bli en rolig upplevelse! Individuella rallylydnads-SM går nu i helgen och jag blir så peppad om att också få stå på startlinjen en vacker dag. Nya kvalperioden har börjat och snart ska vi ut och tävla. Axa har bara ett kvalificerat resultat kvar innan hon får starta mästarklass så det blir kul att jaga SM-poäng med båda hundarna.

I veckan fick Nova hem sitta Hurtta casual reflective koppel och halsband som hon vann på Hurttas facebooktävling där man skulle lägga upp bild och beskrivning av ens hund om denne hade haft Tinder. Det kändes helt klart som Novas grej och hon blev en av vinnarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.