Rallytävlingar på hemmaplan

I helgen har vi haft rallylydnadstävlingar på hemmaplan. Igår var det tävlingsdag för Axa med två starter i avancerad klass. Första starten resulterade i 93 poäng och därmed tog Axa även titeln RLD A! Det var Axas tionde raka kvalificerade resultat i rallyn!! Helt otroligt vilken raketkarriär det har varit hittills!

På den andra starten tappade hon nästan direkt fokus och hon blev störd/skrämd(?) av domartältet och låg, så jag bestämde mig för att ta fram leksak och diska oss för att göra vår sista start i avancerad klass så bra som möjligt. Beslutet kändes väldigt bra och lyckat. Tänk att lilla Axa nu får starta mästarklass!! Debuten blir om drygt en månad.

Idag var det Lyras tur att tävla. Hon har inte tävlat på elva månader (i augusti förra året) och har tre träningar i bagaget, dessutom har vi bara tränat avancerad klass då jag valt att lägga mest fokus på Axa. Lyra är en hund som har väldigt svårt att vara tyst. Hon skäller när hon är glad, frustrerad osv. I rallylydnaden (likt många andra sporter, förutom typ agilityn) ska man vara tyst. Jag fick tips av en domare vår sista tävling förra året om att själv inte prata så mycket med henne. Träningarna har varierat men en del skall har förekommit, och på vår första uppvärmning idag skällde hon som en galning.

Våra tävlingar idag genomfördes i nästan totalt tystnad – både från mig och Lyra. Jag kunde knappt andas under första rundan för att jag var i sådan chock över att hon var helt tyst. Det har inte hänt på flera år!! Det resulterade i 99 poäng och klassvinst!! Det var Lyras åttonde cert. I andra rundan kom det ETT skall – herregud vilken hund jag har!! Tyvärr ett missförstånd i ett moment som gav oss -10 poäng och vi slutade sedan på 87 poäng. Men jag är så otroligt nöjd, Lyra gjorde sina bästa starter i mästarklass någonsin!! Faktiskt, enligt mitt eget tycke, till och med bättre än vår 100-poängare förra året.

Husse har jobbat 12-timmars i helgen så Nova har även hon fått vara med på klubben hela helgen. Idag var hon köksschef med mamma och trivdes bra med det. Gulle-pigan!

Mamma och Nimbus tävlade nybörjarklass igår vilket resulterade i 100 poäng, klassvinst och titeln RLD N, samt en tredjeplacering på 79 poäng (där mamma stod för -15 poäng pga otydliga tempoväxlingar). Hur bra är inte dom?!?! Nu ska de ladda för fortsättningsklass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.