Long time no see

Den 29 juli gick jag och Christoffer på semester. På fredagen den veckan åkte vi till Kalix för agilitytävlingar. Christoffer tävlade hoppklass 1 med Lyra på lördagen och jag körde agilityklass 2. Det var dags för Axas debut i hoppklass också! Hon blev först inmätt i large som 18 månaders men nu slutmätt i XL. Jag trodde att jag skulle bli besviken om Axa blev XL men det sporrade mig snarare! Debuten med henne var så himla roligt!! Axa är inte alls så pass grundtränad som Lyra var när hon debuterade (då hon dessutom var yngre än Axa), men efter vi debuterat så kände jag att vi borde ha gjort det tidigare, det var så roligt! Lyra presterade sitt första felfria lopp i agilityklass 2 – jättekul trots att vi blev placerade just utanför pinne.

Veckan efter så var det dags att börja styra kosan söderut. Första stoppet blev Piteå och lag-SM i rallylydnad. Vårt lag Inte helt hundra kom på 11:e plats och även om inte poängen speglade känslan för någon av oss så hade vi så himla kul! Dagen efter var det tre starter i mästarklass och även Axas debut! För Lyra blev det två certifikat av tre möjliga, min duktiga lilla tjej. Axa var nära men hade någon fel övning på varje bana som gjorde att vi inte klarade certifikatet. Men med tanke på hur lite vi tränat mästarklassens moment så presterade hon så otroligt bra!! Jag är så himla nöjd med henne!

Vidare från Piteå åkte vi till Umeå för att sova en natt. Sedan fortsatte vi till Örnsköldsvik för vallning på Gårdsbacken i minst sagt varierande väder! Även husse provade valla och det var så kul att se! Han och Lyra var så duktiga i hagen. Axa visade också upp sina fina sidor och vi behövde inte kämpa som sist, så roligt!

Från Örnsköldsvik åkte vi ner till Gävle. Där hade vi hyrt en lägenhet som vi bodde i i 10 dagar. Jättefint och något som vi absolut kommer att hyra fler semestrar! Vi hälsade på kompisar, Christoffers släkt och familj och annat kul. Vi hade riktigt fina dagar där nere!

Vi åkte till Uppsala en lördag för dubbla starter i mästarklass. Båda hundarna gick jättefint och Axa kämpade på och klarade moment hon haft svårt för! Det var dessutom mycket störning då det tävlades på fyra(!) banor samtidigt! Inga certifikat alls men mycket nyttig erfarenhet fick vi med oss i bagaget därifrån.

Dagen efter var det dags för Axas doftprov i lagerblad som hon klarade! Nu laddar vi och ska träna för debut i NW2 under hösten/vintern!

Semesterns sista helg spenderades i Piteå för agilitytävlingar. Axa satte fina slalom och visade att hon faktiskt förstår lite vad det handlar om – så himla kul!! Lyra presterade också fina lopp men den där sista pinnen i hoppklass 1 lyser ännu med sin frånvaro och detta var nog förmodligen sista agilitytävlingen för i år, men vi får se…

Nu har vi påbörjat tredje jobbveckan efter semestern och jag känner mig äntligen som människa igen efter nästan två veckor med tandvärk dygnet runt. Jag har en enorm tandläkarskräck och har haft en trasig tand i åtta år så jag visste ju att det skulle sluta såhär. Det blev två akutbesök innan tanden drogs ut. Det var fruktansvärt men jag känner mig som en ny människa nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.