Midsommar 2020

Årets midsommar blev annorlunda, på alla sätt och vis. I tisdags var jag till läkaren och fick veta att det skulle bli igångsättning 24/6, alltså dagen före BF. Vi brukar ju fira midsommar i stugan i Kardis, men i år skulle vi inte kunna göra det med tanke på att BF var så nära. Vi har hållt oss borta från folk så mycket som möjligt, för att hålla oss friska inför förlossningen. Vi bestämde att vi skulle grilla med min bror och hans tjej på midsommarafton.

Vaknade upp vid kl 04 på midsommarafton med värkar. Skickade iväg Christoffer på jobbet och sa att jag hör av mig om han måste komma hem. Ringde till förlossningen vid kl 10 som sa att jag skulle ta värktabletter och en dusch. Ringde Christoffer igen och frågade om han kunde göra klart det han skulle och sedan komma hem, då det var hans sista dag innan semestern. Sedan ringde jag honom vid 12.30 och sa att han skulle duscha och bege sig hemåt. Han var ganska stressad hemma och ringde till förlossningen som sa att vi skulle åka in för en kontroll. Vi åkte in vid 14-tiden och jag var bara öppen 2-3 cm så hade det inte varit för mitt höga blodtryck så hade vi fått åka hem igen. Kändes skönt att få stanna kvar! Vi fick ett vilorum och jag fick i mig lite middag. Vet inte vad klockan var när vi flyttades över till ett förlossningsrum men det var strax därefter.

Klockan 23.50 den 19 juni på midsommarafton föddes vår son. Han vägde 3165 gram och var 50 cm lång. I början av graviditeten var jag helt säker på att det var en pojke och Christoffer också, men när de inte kunde se nått på rutinultraljudet så blev jag osäker, speciellt när de sa ”Det är jättesvårt att se, men det skulle kunna vara en tjej”. Vår barnmorska sa även att hon som gjorde RUL brukar vara jättesäker på sin sak, så vi har gått ovetandes sedan dess. Christoffer har däremot varit ganska säker på sin sak, även om han inte sagt det när någon frågat vad han tror att det är.

Idag är alltså dagen han var beräknad och imorgon har han funnits hos oss i en vecka. Hundarna tog det jättebra och är fantastiskt snälla. Så roligt att se. Lyra är som en stolt storasyster och är alltid nära honom.

Vi har haft två namn (totalt tre pojknamn som vi valt mellan) som vi bestämt att han kommer ha, vi skulle bara bestämma oss för vilket som skulle bli tilltalsnamnet. Anton, efter min morfar då det var hans mellannamn, och Valter efter Christoffers gammelfarfar.

Nu har vi bestämt oss för att kalla honom för Valter. Anton Valter Peltonen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.