Evelina

Evelina Hermansen heter jag och är 28 år gammal. Tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Valter och våra tre hundar Nova, Lyra och Axa är jag bosatt i Malmberget. Vi har tidigare bott i Gävle där Christoffer är född och uppvuxen men jobb styrde oss uppåt i landet igen och vi hamnade i Gällivare i början av 2013.

Jag jobbar på Lekia/Djurmagazinet, är utbildad ungdomsledare och SBK-utbildad A1-instruktör. Jag brinner för hundsport och hjärtat klappar extra hårt för agility men jag sysslar även med nosework, rallylydnad, lydnad, bruksspår och lite vallning. Fotografering, inredning och att teckna är även ett stort intresse. Jag fotar med min Canon EOS M10 och min iPhone XS. Jag och Christoffer drömde länge om att en dag flytta till hus men att hitta det perfekta huset tar sin tid. I december 2019 blev det huset äntligen vårt!

Jag är tankspridd, ett planeringsfreak och ekonomisk (eller otroligt snål, man får kalla det vad man vill). Jag är uppvuxen med hundar och har inte levt en dag utan åtminstone en hund i mitt liv. Border collien är ”min” ras och jag har svårt att se mig själv med en annan ras. Jag har tävlat med hund sedan tretton år tillbaka, och började med agility två år innan det, med blandrashunden Izor, som våra bekanta ägde. Innan det hade jag och Nelly provat lite agility, men vi visste ingenting om hur det egentligen gick till.